Hij is van huis uit al een "koekenbakker", dat wil zeggen, cake en taarten bakken zit in zijn genen, maar in zijn leven met mij heeft hij zich ook de kunst van het koken eigen gemaakt.
Geen hoge-school-recepten en ook geen ingewikkelde menues en experimenten, maar gewoon heel smakelijke maaltijden.
Élke dag opnieuw.
Had ik al eens gezegd dat ik heel blij met hem ben? En trots?
Bij deze!
Hij zorgt dagelijks voor verse ingrediënten. Vlees of vis, voor de nodige eiwitten. Verse groenten, voor de vitamines en vezels, en aardappels of verse pasta o.i.d. voor de benodigde koolhydraten.
Al die dingen gebeuren uit een soort plichtsbesef, omdat hij vindt dat het eten gezond moet zijn.
Maar het zijn de toevoegingen die het lékker maken.
Hij gebruikt een speciaal kruid, dat in geen enkele winkel te koop is: Liefde.
De liefde gaat door de maag....
Dat is zó waar!
Zowel voor de gever, als voor de ontvanger. Samen eten, en daarvan genieten, is erg belangrijk in een relatie. Het brengt je dichter bij elkaar, als je smaakgevoel overeenkomt. Ik bedoel, als je allebei dezelfde dingen lekker vindt.
En als de gezamenlijke maaltijd smaakvol, voedzaam en gezellig is.
Het is dan tegelijkertijd voeding voor de ziel.
En van tijd tot stil staan bij datgene en bij diegene die ons het leven geeft, vind ik een mooi ritueel.
"Dank voor deze spijzen, en zegen ze".
CITAAT:
If you really want to make a friend, go to someone's house and eat with him... the people who give you their food give you their heart.
What I've enjoyed most, though, is meeting people who have a real interest in food and sharing ideas with them. Good food is a global thing and I find that there is always something new and amazing to learn - I love it!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten