Overzicht

Een totaaloverzicht van alle stukjes vindt u op mijn eigen website onder Filosoofjes archief: http://dijktim.nl/index_9.htm, en volgende pagina's

donderdag 24 juli 2014

NATIONAAL VERDRIET

Nederland is verenigd in een gevoel van rouw.

Rouw om slachtoffers van de ramp met MH17 in Oekraïene. Zó veel mensen - vaders, moeders, kinderen, grootouders, broers, zussen, vrienden, buren, klasgenoten, collega's, sportvrienden - zijn uit het leven gerukt door een gruwelijke daad. De afschrikwekkende beelden van het neergestorte vliegtuig en alle verdere gebeurtenissen in de Oekraïene hebben een diepe, rauwe wond gekerfd in onze collectieve ziel. 

Het verlies van al die mooie mensen is onvoorstelbaar tragisch. Het verschrikkelijke leed dat is aangedaan aan al die verscheurde families. Daar zijn geen woorden van troost voor te bedenken.

Ik hoop dat de nabestaanden onze nationale dag van rouw hebben ervaren als een verenigde uiting van liefde en medeleven, en dat deze dag hen helpt om de kracht te vinden om het onmetelijk zware proces dat hen nog wacht te doorstaan.....

                              ****


Dag van nationale rouw:














CITAAT:

When you are joyous, look deep into your heart and you shall find it is only that which has given you sorrow that is giving you joy. When you are sorrowful look again in your heart, and you shall see that in truth you are weeping for that which has been your delight.

Khalil Gibran