Overzicht

Een totaaloverzicht van alle stukjes vindt u op mijn eigen website onder Filosoofjes archief: http://dijktim.nl/index_9.htm, en volgende pagina's

donderdag 25 februari 2016

WINTER


Let my soul smile through my heart and my heart smile through my eyes, that I may scatter rich smiles in sad hearts.

Paramahansa Yogananda




Gepubliceerd in Maartje magazine:



Bent u ook wel eens bang? Bang bijvoorbeeld dat het nog heel lang duurt voordat het voorjaar wordt? Als je ouder wordt, of als je steeds zieker wordt, dan ligt de angst voortdurend op de loer. Angst die zorgt voor zielenpijn. De meeste cliënten van Maartje zullen, net als ik, van de generatie zijn die die pijn voor zich houdt. We hebben tenslotte al talloze keren meegemaakt dat die lente écht wel weer komt. Donker wordt altijd weer licht. En we zullen dóórgaan! Stoer en trots als we zijn.

Maar soms hebben zelfs wij een steuntje in de rug nodig. En die krijgen we vooral van échte mensen. Partner, familie, vrienden. En van lieve verzorgenden. Mensen die naar ons kijken met hun hart. Naar ons luisteren met hun ziel. Zo lang zíj er zijn, kunnen wij ons "Heel" voelen. En dan kunnen we in wederkerigheid sámen de lente afwachten. Liefde ontvangend, en liefde gevend.

Na maart komt april. 
En dan komt ook de maand Mei weer. 
Vanzelf...










Aprilletje




Als het stormt, moet je schuilen. Even rust nemen. Want na die storm is alles weer schoon, en kun je verfrist je weg vervolgen.
Fem