Overzicht

Een totaaloverzicht van alle stukjes vindt u op mijn eigen website onder Filosoofjes archief: http://dijktim.nl/index_9.htm, en volgende pagina's

zaterdag 22 augustus 2015

SOEP MET BALLEN

Eet ú het nog?
Soep met ballen, uit blik. Van Unox. 
Ik niet hoor.
Vies hè?

Unox is van Unilever, en daardoor verbonden aan de zout- en chemische industrie (akzo en organon/dsm), zie de volgende link:

Klinkt betrouwbaar, of niet?
Unilever als producent van voedingsmiddelen en als (groot)afnemer van zijn eigen toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen.
We kunnen er dus ongetwijfeld van op aan dat één van de grootste concerns in Nederland onze gezondheidsbelangen echt goed behartigt! Ahum...
Zou de campagne van Unox om zichzelf een duurzaam imago aan te meten vruchten afwerpen?

Integer en transparant.....

Laten we het maar niet hebben over de belastingvoordelen die deze bedrijven zijn gegund door de Nederlandse overheid.
Nee, laten we het liever hebben over keuzes die de overheid maakt.

Vandaag werd het rapport van de ombudsman over de misstanden rond de invoering van de nieuwe pgb-regels per 1 januari 2015 gepubliceerd.
Het accent bij de invoering is zozeer komen liggen op het voorkomen van fraude, dat helemaal vergeten is dat talloze Nederlanders in de jaren daarvoor heel integer en transparant hun pgb hebben ingezet. Wellicht dat uiteindelijk een heel klein beetje fraude zou kunnen worden opgespoord met de nieuwe strenge regels, maar niet voorzien is dat heel veel mensen ongelofelijk in de problemen kwamen daardoor. Volgens de ombudsman is de menselijke maat geheel uit het oog verloren.

Laten we daarom eens een vergelijking maken: aan de ene kant Unilever. Een concern dat in de loop der jaren talloze miljoenen geschonken heeft gekregen als gevolg van de belastingdeal. Dat geld is uiteraard ten gunste gekomen van de rijken in dit land.
Aan de andere kant: gehandicapten, chronisch zieken en ouderen die een pgb gebruiken voor hun zorgbehoeften. Zou daar ooit gefraudeerd zijn? Ach ongetwijfeld. Maar om welke bedragen zou dat dan gaan? Wellicht enkele miljoenen, een fractie van het geschenk aan de rijken. Natuurlijk, denkt de overheid,  maar dáár moeten we wel piets aan doen. Dus laten we even fijn een hele bevolkingsgroep, die het dagelijks leven al heel erg zwaar valt, het leven nog verder verzuren!

Ach, wat vervelend nu dat de ombudsman zich ermee ging bemoeien.
Dus, nee, dat gaan we volgend jaar beter doen, zegt de staatssecretaris. "Ik neem nu tijdig mijn verantwoordelijkheid". Dus moeten de gemeentes nu zó snel (weer) herindiceren, dat ze roepen dat ze dat niet binnen de gestelde tijd klaar krijgen.
Dat komt dus weer helemaal goed volgend jaar voor pgb-gebruikers.....!
Ach, ik word hier zo moedeloos van.

De uitvoerende ambtenaar waarschijlijk ook, maar die denkt aan zijn eigen hachje en verschuilt zich achter regels. Hij heeft een baan te verliezen.  
En de burger wordt de dupe. Opnieuw. Ook volgend jaar. 
Van die bureaucraat, en van de jurist. Maar bovenal van dat old-boys-network.
Het is allemaal niet te verteren!

Wie regeren dit land eigenlijk?

SOEP-BALLEN.....






CITATEN


We learned about honesty and integrity - that the truth matters... that you don't take shortcuts or play by your own set of rules... and success doesn't count unless you earn it fair and square.

Michelle Obama




The greatness of a man is not in how much wealth he acquires, but in his integrity and his ability to affect those around him positively.

Bob Marley



The supreme quality for leadership is unquestionably integrity. Without it, no real success is possible, no matter whether it is on a section gang, a football field, in an army, or in an office.

Dwight D. Eisenhower






http://nu.nl/geldzaken/4112635/chronisch-zieken-moeten-vaker-spaargeld-gebruiken.html